2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

knygų uostymas

Jau turbūt nė kartą rašiau – mane kiek erzina skaitymo proceso..nežinau, fetišizavimas? „užsiplikysiu skanios arbatytės, įsipatoginsiu minkštam fotelytyje“, visokie ten skaitymai vonioj, knygų glostymai ir dar ten bala žino kas – kai pats skaitymo veiksmas užgožia skaitomą turinį. Tokie tai nė už ką neskaitytų paprasto pdf'o kompe. Aš skaitau.

Todėl labai patiko Linkomanijoj užtiktas šūkis „Tiems, kas knygų neuosto“ :)

11 komentarų:

Skandinave rašė...

O cia apie mane :( as megstu su arbata,jaukiai fotelyje paskaityti...kompe nekenciu skaityti,mane net ilgesni straipsniai kompe skaityti erzina...o kur jau ten knyga...

vonioje rašė...

bet tau neatrodo, kad taip pasiruošimas skaitymui užima daugiau laiko nei pats skaitymas? aš, pvz, skaitau priebėgom, kai tik pavyksta, jei dar rūpinčiaus skaitymo sąlygomis, visai nieko nespėčiau paskaityti :))

Salomėja rašė...

Aha, sutinku... Nors turiu ir aš vieną fetišą - akimis glostyti savo knygų krūvas :). Ai kokios mielos, ai kiek daug Murakamio. Bet neglostau :).
O skaitymas man pats patogiausias lovoje prieš miegelį, ar ant sofos, jokių ritualų, specialių arbatų ir panašių reikalų.
Dažnai skaitau darbų ar tingėjimo pauzelėse: sėdžiu su kompu ant kelių, darau darau ką nors, tada užlenkiu ekraną, ant kompo knygą ir skaitau :).
Skaitau ir tulike, nes gi nu laisvas laikas, kurį galima panaudoti.
Neskaitau tik vonioje, nes man tiesiog nepatogu ir šiaip randu ten ką veikti.

Skandinave rašė...

Taigi as pries kiekviena skaityma irgi nesiverdu arbatos ir neisitaisineju fotelyje :D,o ypac dabar,kai ant ranku mazyle,nera tam laiko,skaitau irgi visur kur galiu pribegdama,maitindama,migdydama ir pan...bet turint laiko,man arbatos puodas ir gera knyga-vienas is maloniu atsipalaidavimo budu ir jo as nekeisciau i skaityma kpmpe:)As pasiilgstu jau tokio ilgo,ramaus skaitymo :)

PinkCity rašė...

Aš uostau viską. Tiksliau ne uostau, o užuodžiu. Žiauriai jautri uoslė. Ir va prieš kelias dienas atsiverčiau naują knygą ir užuodusi malonų kvapą leidau sau pasimėgauti juo ilgiau. O skaitau tai belekur. Ir tūlike, ir vonioje, ir lovoje, ir poliklinikos laukiamajame.

vonioje rašė...

aš gi neneigiu, kad knygos turi kvapą. tikrai turi, netgi gan stiprų :)

vonioje rašė...

ai, o vonioje neskaitau, nes greitai pradedu šalti :}

myra rašė...

nu ką, visi turim savų iškrypimų :)

arsonist's prayers rašė...

atsivertęs knygą (arba žurnalą) visada pauostau, bet šiaip neskiriu didelio dėmesio, kur tas knygas skaitau. dabar vėl pradėjau skaityti troleibuse, nors prieš tai buvau nusprendęs, kad daugiau niekada neskaitysiu, nes troleibuse negaliu susikaupti. tiesa, gal tiesiog pastarosios dvi knygos yra tokios geros, kad pamirštu visą gaudesį ir žmonių pokalbius, ir vis šypsausi ir šypsausi skaitydamas ;)

Anonimiškas rašė...

Prasom pasigirti, kokios tos knygos

HouseHome rašė...

Skaitau visur- autobuse, po darbo ant suoliuko prie baznycios, ant pievutes, laukiant eileje pas gydytoja, lovoj, ne lovoj, vonioj.
ir juostau.dievinu ta kvapa!