2009 m. gegužės 19 d., antradienis

varškės pyragas po kokosiniais patalais



vos tik mano mama savanoriškai išsitremia į sodą, manyje pabunda noras kepti ir šiaip užsiimti visokiais buitiniais dalykais, prie kurių paprastai nelendu, nes dvi šeimininkės vieniems namams - ryškiai per daug. tai va, iš šio įkvėpimo ir atsirado šis puikūs varškės pyragas. receptas sužvejotas čia, nuotrauka irgi, pateikiu tik vertimą :)

Tešlai:

* 1,5 stiklinės miltų
* 125 g sviesto
* 2 trynių (2 baltymus atidedam)
* 1/4 stiklinės cukraus
* 1 šaukštelio kepimo miltelių
* 1 šaukšto vandens

Viską sumaišom, išminkom tešlą (rankom, rankom :>). Kepimo skardą (30 x 23 cm) išklojam kepimo popieriumi. Dedam tešlą, šakute pridarom skylučių, kad nesusiburbuliuotų. Pakepam 170ºC temperatūroje 10 - 12 minučių. Ištraukiam.

Varškės masei reikės:

* 1 kg varškės, riebios arba pusriebės, ją reikės sumalt arba pertrint per sietelį, jei nenorit jausti varškės gumuliukų. tingioms tiks ir nemalta :)
* 1 pakelio pudingo (vanilės arba grietinėlės skonio)
* 3/4 stiklinės cukraus
* 1/2 stiklinės aliejaus
* 2 stiklinės pieno
* 1 kiaušinio
* 4 trynių (4 baltymus vėl atsidedam)
* vanilės ekstrakto

Vėl - viską sumaišyti, išplakti. Išpilti ant pakeptos tešlos. Varškės masė bus labai skysta, nešsigąskit, taip ir turi būti. Kepti 45 minutes, temperatūra - 180ºC.

Kai kepimo laikas jau eis į pabaigą, išplakam baltymus (6) su cukrumi (mažiau negu pusė stiklinės). Įdedam kokoso drožles, išmaišom. Visą šitą gėrį užtepam ant karšto pyrago ir pašaunam į orkaitę dar penkiolikai minučių, kol gražiai paruduos.

skanaus :>
ne, "vonioje" netaps kulinariniu blogu, ką jūs sau galvojat :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Isbandziau, nors ir be pudingo, bet vistiek labai skaniai gavosi, ypac kai dar siltas...mmm.